Δελτίο Τύπου – Η ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ γιορτάζει στην Τεχνόπολη στις 22 Νοεμβρίου 2014

ΜΟΝΑΔΑ ΣΧΟΛΕΙΟ-9L

Η ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ γιορτάζει τα αποτελέσματα του προγράμματος ενημέρωσης για τη στοματική υγεία και οδοντιατρικής φροντίδας στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνοντας το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, μια ημερήσια τιμητική εκδήλωση ψυχαγωγίας και ευαισθητοποίησης για τα παιδιά των σχολείων και τους εθελοντές οδοντίατρους που στήριξαν το πρόγραμμα με τη δουλειά τους. 50 εθελοντές εργάστηκαν σε 60 Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας, παρέχοντας δωρεάν εξέταση και φθοριώσεις σε 7.500 μαθητές, 7.000 Οδοντιατρικές Θεραπείες και 1.500 Ορθοδοντικές Παρεμβάσεις.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10 στην Τεχνόπολη περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες και ψηφιακό εργαστήρι animation με θέμα τη στοματική υγεία για παιδιά τάξεων Δημοτικού Σχολείου καθώς και έκθεση με οπτικό υλικό από το έργο της ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑΣ. Την ίδια μέρα το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του 9,84 στην Τεχνόπολη, θα πραγματοποιηθεί απολογιστική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος και τιμητική βράβευση των Εθελοντών Οδοντιάτρων. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με συναυλία που θα περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια πολλών γενιών παιδιών από τη Λιλιπούπολη, τον Τεμπέλη Δράκο και το Κάτω από ένα Κουνουπίδι. Στη συναυλία τραγουδούν οι Κώστας Θωμαϊδης και Άννα Λινάρδου.

 

Η «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ – Πρωτοβουλία Αντιμετώπισης Πρωτογενών Οδοντιατρικών Αναγκών Παίδων Αθηνών», είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», Άξονας Προτεραιότητας «Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Στηρίζεται στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από τους  Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. Η «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ» φιλοδοξεί να λάβει θεσμικό επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα με την προσέλκυση χορηγών και τη σταδιακή ενεργοποίηση περισσότερων μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης της σχολικής και επιστημονικής κοινότητας σε όλη τη χώρα, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η οδοντιατρική περίθαλψη και θεραπεία αποτελεί δικαίωμα όλων.

Συνημμένα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ 12 ΝΟΕ 14

Comments are closed.