Πώς θα έχω πάντα γερά δόντια;

internet_banner

Ένα παιδί έχει τη δυνατότητα να έχει πάντα γερά δόντια, αρκεί να ακολουθεί συστηματικά μερικές χρήσιμες οδηγίες που αφορούν το σωστό βούρτσισμα, τη συχνότητα και τη διάρκειά του, την καλύτερη επιλογή οδοντόβουρτσας, την παρακολούθηση από οδοντίατρο και τη γενικότερη φροντίδα των δοντιών.

Πόσες φορές τη μέρα πρέπει να πλένω τα δόντια μου; Μετά τα γεύματα πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό. Ποτέ δεν ξεχνάω το βράδυ πριν κοιμηθώ να τα πλύνω.

Πώς πρέπει να είναι η οδοντόβουρτσα που θα χρησιμοποιώ; Να είναι μαλακή (soft), η επιφάνειά της να είναι επίπεδη, δηλαδή όλες οι τρίχες να έχουν το ίδιο μήκος και με σχετικά μικρή κεφαλή.

Πόση ώρα περίπου χρειάζομαι για το πλύσιμο; Περίπου 3 λεπτά και να βουρτσίζω καλά όλες τις πλευρές όλων των δοντιών.

Εκτός από το πλύσιμο με την οδοντόβουρτσα, τι άλλο να κάνω; Κάθε βράδυ χρησιμοποιώ και οδοντικό νήμα ή ειδικά βουρτσάκια, ώστε να καθαρίζω τις περιοχές ανάμεσα στα δόντια.

Χρειάζεται να χρησιμοποιώ στοματικό διάλυμα; Όχι, εφόσον πλένω προσεκτικά τα δόντια μου.

Κάθε πότε να πηγαίνω στον οδοντίατρο; Αν πηγαίνω για έλεγχο μια φορά το χρόνο, ποτέ δε θα έχω χαλασμένα δόντια. Επίσης καλό είναι, μια φορά το χρόνο να κάνω και φθορίωση.

Αν πέσω και χτυπήσω και μου φύγει ένα ολόκληρο δόντι, τι πρέπει να κάνω; Σίγουρα δεν θα τρομάξω. Αφού πρώτα το ξεπλύνω κάτω από μια βρύση, θα το βάλω σε ένα ποτήρι με γάλα. Όσο πιο γρήγορα τρέξω στον οδοντίατρο, τόσο το καλύτερο. Ο οδοντίατρος με ειδικό τρόπο, θα το βάλει ξανά στη θέση του.

Comments are closed.