Επιστημονική Επιτροπή

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ - Το ΠρόγραμμαΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑΣ

1. Κανάκης Νικήτας
Ο κ. Κανάκης είναι Οδοντίατρος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στον τομέα της Παιδοδοντιατρικής και της Οδοντιατρικής ειδικών ασθενών. Επίσης έχει ολοκληρώσει το τμήμα Διεθνούς Ιατρικής Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος (έως σήμερα) των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος, συμμετέχοντας σε πολλές ανθρωπιστικές και επείγουσες ιατρικές αποστολές σε όλο τον κόσμο. Πρωτοστάτησε στο κίνημα κατά του trafficking στην Ελλάδα και διετέλεσε άμισθο μέλος της επιτροπής του ΥΠΕΞ  για την αντιμετώπιση του δουλεμπορίου εκπροσωπώντας την κοινωνία των πολιτών.

Ο κ. Κανάκης ως ειδικός εμπειρογνώμονας, θα συμμετάσχει στην επιστημονική εποπτεία ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου.

2. Βίγλας Παναγιώτης
Ο κ. Βίγλας είναι στοματολόγος και Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Ο. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και έχει μεγάλη εμπειρία πάνω στον τομέα της προληπτικής οδοντιατρικής καθώς και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Διαθέτει πολυετή εμπειρία και επιστημονική επάρκεια σε θέματα που άπτονται της στοματικής υγείας του ελληνικού πληθυσμού. Ο κ. Βίγλας, ως ειδικός εμπειρογνώμονας θα συμμετάσχει στην επιστημονική εποπτεία, τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση της εφαρμογής του έργου ως Υπεύθυνος Δράσεων Αγωγής Υγείας.

3. Δρ Μιχάλης Καλαβρυτινός
Ο κ. Καλαβρυτινός είναι ορθοδοντικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία και διδακτορικό τίτλο σπουδών από το ΕΚΠΑ. Διαθέτει πολυετή εμπειρία και επιστημονική επάρκεια στην άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος. Παράλληλα, είναι μέλος ελληνικών και διεθνών οργανισμών, επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών και Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής Στοματικής Υγείας. Ο κ. Καλαβρυτινός, ως ειδικός εμπειρογνώμονας θα συμμετάσχει στον συντονισμό, την επιστημονική εποπτεία, τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση της εφαρμογής του έργου ως Υπεύθυνος Παρεμβατικών Δράσεων.

4. Αμπαριώτης Αντώνης
Ο κ. Αμπαριώτης είναι Οδοντίατρος με Μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα προσθετολογίας του ΕΚΠΑ. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο και από το 1990 εργάζεται ως οδοντίατρος στα ιατρεία του Δήμου Αθηναίων με κύριο στόχο την πρόληψη. Ο κ. Αμπαριώτης θα συμμετάσχει στην επιστημονική εποπτεία ως υπεύθυνος ανάπτυξης/χρήσης υποδομής και αναλωσίμων του έργου.